Vaalan Fysioterapia Sinua Varten.

Vaalan Fysioterapia

Meidän tarina

Vaalan Fysioterapia on arvostettu fysioterapia-alan perheyritys toiminta-alueena Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnat. Perheyrityksemme tarjoaa nimensä mukaisesti laadukkaita fysioterapia- ja kuntosali-alan palveluita. Yritys on toiminut jo 3 vuosikymmenen ajanjaksolla. Perustajina pariskunta Petri Huusko ja Laila Huusko. Nykyään yrittäjänä toisessa polvessa toimii myös Emilia Huusko, kuntoutuspäällikkö.

Olemme ylpeitä siitä, että vuosien varrella olemme auttaneet yhä useamman asiakkaitamme saavuttamaan paremman terveyden, hyvinvoinnin ja liikkuvuuden.

Vaalan Fysioterapian tarina alkoi kun Jari-Pekka ja Päivi Tikkasen Vaalan Lääkintävoimistelu sulki ovensa 1997 ja nykyisen yrityksen ovi avautui 1997 liiketoiminnanjohtaja Petri Huuskon toimesta. Yrittäjiksi lähdettiin hieman pakon tarpeessa jotta työt jatkuisivat. Tietokone saatiin ensimmäisten joukossa ja vastaanotossa pirisi lankapuhelin.

Koko tarina

Fysioterapeutin ja hierojan työt olivat sanan varsinaisessa merkityksessä käsityötä. Asiakastiedot tallennettiin pääasiassa lyijykynää hyödyntäen vanhaan kunnon käsi-kortistoon. Fysioterapian liiketilat sijaitsivat Vaalan Sahanrannassa, samassa rakennuksessa Vaalan Apteekin kanssa. Fysioterapian odotustila oli pieni, toimistotila ja kahvihuone vielä pienemmät ja hoitohuoneiksi saatiin järjestettyä 4.

Lääkäripula vaivasi kunnassa 90-luvun loppupuolella ja siitä tarpeesta syntyi Vaalan Fysioterapian yksityislääkärin vastaanottopalvelut, yhdessä hoitohuoneista – suurimmassa tietenkin.

Fysioterapia- ja hieronta-asiakkaitakin oli jonoksi asti ja siihen sysäykseen tarvittiinkin lisää urheiluhierojia. Yksi innokas urheiluhieroja oli jo aiemmin kysellyt töitä ja oli halukas kulkemaan Sotkamosta asti. Tämä hieroja, Mika Korhonen aloitti työt Vaalan Fysiolla vuonna 2002 ja sopiva kaverikin löytyi yhdessä Sotkamo-Vaala-Sotkamo taivalta kulkemaan. Hän oli urheiluhieroja Pekka Klemetti, joka sai töitä heti 2004 ilman haastattelua kahden ratkaisevan meriitin perusteella: harrastuksena oli voimanosto ja aikaisemmalta ammatiltaan Pekka oli puuseppä.

Emilia (Emilia Huusko, kuntoutuspäällikkö) tuli kuvioihin tärkeän asian kautta – siivouksen. Yrityksen alkuajoilla Petri siivosi yrityksen tiloja muutaman vuoden ajan, kunnes Emilia otti rohkeasti tärkeän tyon vastuulleen. Työnteko lähti käyntiin perus viikkosiivousten hoitamisesta – palkka kilahti ikiomalle tilille ja rahat tuhlattiin muotiin ja matkusteluun. Vähitellen vuosien vieriessä avuksi tuli Ville -pikkuveli ja Emilia ylennettiin siivouspäälliköksi.

Emilia kun lähti opiskelemaan, siivouspäällikön virka siirrettiin Villelle ja apulaiseksi palkattiin Elisa -pikkusisko, myöhemmin Elisan ollessa siivouspäällikkö tuli apulaiseksi Jussi -veli, nuorimmainen sisaruksista.

Kaikki perheen lapset aloittivat työuransa siis siivouksen parissa. Vaalan Fysioterapia Oy on aina saanut palautetta siisteistä ja viihtyisistä tiloistaan. Yritys on pystynyt siivouksen kautta tarjoamaan jo 90-luvulta saakka pientä työnsarkaa
paikallisille nuorille.

Kuntosali oli alkujaan 30 neliömetrin tila, joka laajennettiin purkamalla kahden hoitohuoneen välinen seinä ja yhdistämällä tilat. Alkuun kuntosali ja sen laitteet hankittiin tukemaan kuntoutus toimintaa ja monipuolistamaan fysioterapeutin työtä. Kaupalliseksi se muutettiin vuonna 1999 asiakkaiden tarpeiden vuoksi, sekin: vasta eläkkeelle jääneen metsurin halusta kulkea talvisin kuntosalilla, ja ensimmäinen varsinainen kuntosalikortti myytiin.

Hinta vedettiin Petrin mukaan hatusta. Parhaimmillaan kuntosalilla oli noin 30 kausikorttijäsentä, kun yksi aktiivinen kuntalainen keräsi halukkaista kuntosalin harrastajista ryhmän ja ryhmäläisille annettiin tuntuva ryhmä-alennus. Ryhmiä veti kuntosalilla aktiivisimmat harrastajat ja toinen toisiaan avustaen, auttaen ja ohjaten. Salilla treenattiin Technogymin laitteiden tahtiin.

Laajennussuunnitelmat muhivat vähitellen Petrin mielessä ja hän kartoitti Vaalan vanhoja liiketiloja sekä tontteja sopivaa tilaa etsien. Yksi tarjolla olevista tiloista oli entisen Laitisen tekstiililiikkeen tilat, joista tarjous sitten tehtiin. Tarkoituksena oli tehdä pientä pintaremonttia, mutta homma paisui sitä mukaan, kun saneerattavaa käytiin läpi ja lopulta tuloksena oli vuonna 2006 muutto täysin uudistettuihin (sisältä ja ulkoa) kuntoutus- ja kuntosali-tiloihin. Rakennusprojekti vedettiin läpi pienellä porukalla; Petri ja Ville olivat rakentamassa omasta perheestä ja mukana olivat myös luottotimpurit Jussi O. ja Petri K. sekä paikalliset erikoisosaajat. Uudet tilat olivat valoisat ja avarat, hoitohuoneita oli 5 ja yhden hoitohuoneen yhteydessä oli lääkärille myös pientoimenpidehuone. Kuntosalille tehtiin uusia laitehankintoja.

Tässä välissä oli Emiliakin vaihtanut tulevaisuuden suunnitelmiaan täysin. Veri veti sittenkin kaikesta vannomisesta huolimatta fyysiselle ja ihmisläheiselle alalle isänsä jalan jäljissä. Samoja polkuja tallattiin myös opinahjon suhteen – Kuopion ammattikorkeakoulussa oli vielä 2005-2008 samoja opettajia, jotka olivat opettaneet Petrin kurssilla 1985-1988 vauvan sensomotorista kehitystä – kukapas muukaan mallikappaleenaan kuin Emilia vauvana.

Emilian vannomisesta huolimatta myös yrittäjäveri alkoi kuplia suonissa ja päätös yrittäjyyden jatkamisesta olikin lopulta luonnollinen noin kymmenen vuotta valmistumisen ja vuosien työkokemuksen jälkeen. Tämän päätöksen myötä Petri uskalsi polkaista käyntiin kymmenen vuoden aikana jalostuneet suunnitelmat uudesta laajennuksesta koskien nyt kuntosalia, jonka tilat alkoivat käydä koko ajan suurentuneelle harrastaja määrälle pieniksi. Olihan entinen laajennusvelka jo maksettu pois ja yritys porskutti vakaasti omilla raiteillaan.

Uusinta laajennusta alustettiin monta vuotta etukäteen investoimalla infraan ja tekemällä suunnittelutyötä sekä oman kunnan että arkkitehtitoimiston kanssa. Sopivia urakoitsijoita haettiin rakennus-, sähkö-, ilmastointi- ja putkitöihin mahdollisimman läheltä – suurin osa omalta kylältä. Myös uusia laitteita ja välineistöä hankittiin tutuilta, suomalaisilta toimijoilta. Petrin työaika meni enemmän tai vähemmän – yleensä enemmän – rakennussiivoukseen ja työnjohtoon, välillä auttamassa kävivät isovanhemmat ja nuoremmat sisarukset. Puolisot ja lapsetkin valjastettiin suunnittelu- ja siivoushommiin sekä pienempiin rakennusprojekteihin, loppurutistus saatiin päätökseen alkuvuonna 2022. Siitä lähtien kuntoutusta on toteutettu entistä valoisimmissa, väljemmissä, viihtyisimmissä ja monipuolisimmissa tiloissa. Kuntosalin asiakasmäärä itsessään on noussut koko ajan ja yhä useampi harrastaja löytää tiensä kuntosalille. Myös matkailijat ja mökkiläiset ovat löytäneet tämän persoonallisen, kaikkia palvelevan kuntosalin.

Nykyään Vaalan Fysioterapian tiimiin kuuluu edelleen tarinan alun sotkamolaiset, innokkaat urheiluhierojat sekä fysioterapeutit Jenni, Janne, Anne, Emilia ja Petri. Laila ottaa vastaan asiakkaita kuukausittain. Viimeiset vuodet ovat haastaneet sekä kuntoutus-alaa että yrittäjyyttä melko lailla eikä meno ole ollut tasaista pitkiin aikoihin.
Yrityksen palveluita on kehitetty jatkuvasti ja pienestä paikkakunnasta ja yrityksestä huolimatta olemme pystyneet pitämään itsemme ajan hermoilla – niin ammatillisesti kuin tilojen ja välineistönkin osalta. Työn tekeminen ei ole enää niin käsityöläistä kuin ennen, entistä enemmän aikaa menee kirjauksiin, kilpailutuksiin, someen, markkinointiin, lippuihin ja lappuihin… Kuitenkin, rakkaus itse leipälajia kohtaan säilyy ja meidän suurin valttikortti on se, että teemme tätä työtä rakkaudella ja kutsumuksella itse alaa kohtaan.

Vaalan Fysioterapialaiset vasemmlalta oikealle; Laila, Jenni, Emilia, Janne, Anne, Petri, Pekka ja Mika

Mutta miksi valita juuri meidät kuntoutuskumppaniksi?

Yli 20 vuoden kokemus alalta
500+ asiakasta vuodessa
Jatkuva kouluttautuminen

Kuulumme kuntoutusyrittäjiin (Suomen kuntotusyrittäjät ry) ja teemme aktiivista yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa (Pohde). Lisäksi meille on myönnetty Suomen Asiakastieto Oy:n myöntämä luotettava kumppani sertifikaatti ja käytössämme on myös avainlippumerkki!

Asiakkaat ovat meistä sanoneet:

Erinomainen
14 arvostelut perusteella
Motzku :D
Motzku 😀
Hyvä kuntosali.
mika karppinen
mika karppinen
asian tunteva hieronta
pekka klemetti
pekka klemetti
Paras kaikista ????
Soili Rautiainen
Soili Rautiainen
Hyvin toimiva.
Paula Kymäläinen
Paula Kymäläinen
Siisti paikka, ystävällinen henkilökunta

Tutustu henkilökuntaan

Emilia Huusko
kuntoutuspäällikkö, fysioterapeutti
041 317 9336
Erikoisosaamisalueet ja koulutustausta

Fysioterapeutti amk 2008

NDT/ Bobath -terapeutti 2012

NDT/ Bobath -vauvaterapeutti 2018

Aikuisneurologisen kuntoutuksen erityisasiantuntija 2018

Geriatrisen fysioterapian erityisasiantuntija 2019

Baby Balance® -vauvahieronta, moduulit 1-4

Äitiysfysioterapian perusteet 2021

Kireän kieli- ja huulijänteen kuntoutus (Hanna Vitikka ja Mervi Starck) 2023

Erityisosaaminen lasten ja nuorten kuntoutus sekä vauvaterapia, vauvahieronta, kieli- ja huulijänne leikkausten jälkeinen fysioterapia, geriatrinen kuntoutus

Petri Huusko
liiketoimintajohtaja, fysioterapeutti
Erikoisosaamisalueet ja koulutustausta

Fysioterapeutti 1987

Osteopaattiset mobilisoivat lihas- ja nivelkäsittelyt, manuaalinen terapia, TULE-asiakkaat

 

Janne Mäkelä
fysioterapeutti
Erikoisosaamisalueet ja koulutustausta

Fysioterapeutti amk 2019

Selkärangan manuaalinen tutkiminen ja hoito -kurssit (C1/C2) 2021

Manuaalisen fysioterapian erityisosaaja, suoravastaanotto 2024

Manuaalinen terapia, TULE-asiakkaat

Anne Hahtonen
fysioterapeutti
Erikoisosaamisalueet ja koulutustausta

Fysioterapeutti 1997

Seksuaalineuvojan koulutus

Bobath-terapeutti 1998

Työfysioterapeutti 2005

Aikuisneurologisen kuntoutuksen erityisasiantuntija 2018

Geriatrisen fysioterapian erityisasiantuntija 2019

Erityisosaaminen aikuisneurologinen ja geriatrinen kuntoutus

Pekka Klementti
urheiluhieroja
Erikoisosaamisalueet ja koulutustausta

Urheiluhieroja 2001

Erityisosaaminen osteopaattiset mobilisoivat lihas- nivelkäsittelyt

Jenni Kovalainen
sairaanhoitaja, fysioterapeutti
Erikoisosaamisalueet ja koulutustausta

Sairaanhoitaja

Fysioterapeutti 2023

Erityisosaamisena ikäihmisten fysioterapia, ryhmäohjaukset sekä kuntosaliohjaukset

Mika Korhonen
urheiluhieroja
Erikoisosaamisalueet ja koulutustausta

Urheiluhieroja 2001

Erityisosaaminen osteopaattiset mobilisoivat lihas- nivelkäsittelyt

Laila Huusko
Yleislääketieteen erikoislääkäri, geriatrian erikoislääkäri
Erikoisosaamisalueet ja koulutustausta

Lääketieteen lisensiaatti 1990

Yleislääketieteen erikoislääkäri 2000

Geriatrian erikoislääkäri 2012

Vastaanotto 1–2 kertaa kuukaudessa, myös koti- ja laitoskäynnit

Jäikö sinulla kysyttävää tai haluatko antaa palautetta?