Kotikuntoutus

Kotikuntoutus

Kotikuntoutus on fysioterapian muoto, jossa fysioterapeutti tulee asiakkaan kotiin tarjoamaan hoitoa ja kuntoutusta. Fysioterapia kotikäyntinä sopii kaikille, jotka haluavat kuntoutusta omassa kotiympäristössään, mutta suosittelemme sitä erityisesti kotona- tai asumisyksikössä asuville ikäihmisille tai muuten liikuntarajoitteisille henkilöille, joilla on vaikeuksia liikkua kodin ulkopuolella ja joille kotiympäristössä harjoittelu on tarkoituksenmukaista. Tarjoamme kotikuntoutusta Vaalan, Utajärven, Muhoksen ja Paltamon aluille.

Kotikuntoutus suunnitellaan aina kunkin asiakkaan tilanteeseen sopivaksi ja sen sisältö on yksilöllinen.

Kotikuntoutuksen ensikäynti on maksuton. Kartoituskotikäynnillä teemme yhdessä toimintakykytestin, laadimme hoitosuunnitelman ja tavoitteet. Kartoituskäynnillä myös lähiomaisella, kotihoidon henkilökunnalla tai muilla hoitohenkilöillä on mahdollisuus olla mukana joko etänä tai läsnä suunnittelemassa kuntoutusjaksoon liittyviä asioita.

Kenelle kotikuntoutus on tarkoitettu?

Kotikuntoutus on tarkoitettu erityisesti ikäihmisille: Kotikäynnit voivat olla erityisen tärkeitä niille, jotka ovat liikkumisrajoitteisia tai joilla on vaikeuksia liikkua kodin ulkopuolella. Jos haluat parantaa toimintakykyä ja haluat saada lisää puhtia arjen askareisiin, niin suosittelemme kotikuntoutusta!

Kotikuntoutukseen sisältyy:

Palvelun sisältö
 • maksuton ensikäynti
 • kotikuntoutussuunnitelma
 • fysioterapeuttinen ohjaus ja neuvonta
 • aktiiviset harjoitteet yhdessä fysioterapeutin kanssa
 • kuvallinen ja kirjallinen kotiharjoitusohjelma
 • apuvälinekartoitus
 • kodin muutostöiden arviointi ja mahdollinen suunnittelu (tukikaiteet, kulkuluiskat ym.)
 • muistikuntoutus
 • manuaalinen pehmytkudoskäsittely
Lue lisää

Fysioterapia voi parhaimmillaan parantaa ikäihmisen liikkumis- ja toimintakykyä, virkistää ja parantaa mielialaa, keventää hoidon ja hoivan tarvetta, vähentää lääkityksen tarvetta sekä parantaa kokonaisvaltaisesti elämänlaatua.

Fysioterapialla pystytään vaikuttamaan ennaltaehkäisevästi esim. kaatumisiin tasapainon ja lihaskunnon kohentumisen kautta. Muistisairailla lihaskuntoharjoittelun on todettu vaikuttavan positiivisesti myös muistioireisiin.

Lue lisää kuntoutuksen vaikutuksista muistisairauteen: https://www.kaypahoito.fi/nix01641#R1

Kotikuntoutuksen taustalla on usean fysioterapeutin muodostama kuntoutustiimi, jolla on mahdollisuus tarvittaessa konsultoida ikäihmisiin erikoistunutta geriatrian erikoislääkäriä. Lisämaksusta kuntoutuja voi varata myös erikoislääkärin kotikäynnin.

Näin kotikuntoutus etenee:

Katso tästä
 1. Ajan varaaminen
  • Varaa aika kotikuntoutukseen tästä
 2. Ensikäynti/aloituskartoitus
  • Ensimmäisellä fysioterapiakäynnillä fysioterapeutti haastattelee sinut sekä tutkii ja teettää tarvittavat testit toimintakykysi arvioimiseksi.
  • Fysioterapeutti tekee kanssasi selkeän suunnitelman ja ehdotuksen fysioterapian tarpeesta ja toteutuksesta haastattelun, tutkimisen sekä sinun yksilöllisten tavoitteidesi mukaisesti.
 3. Kuntoutusjakson aloitus ja toteutuminen
  • Fysioterapiajakso aloitetaan ja toteutetaan suunnitelman mukaisesti.
  • Jokaisella kerralla suunnitelmaa voidaan muokata ja tavoitteita tarkentaa.
 4. Kuntoutusjakson eteneminen ja seuranta
  • Fysioterapiajakson aikana fysioterapeutti antaa sinulle ohjeita omatoimiseen harjoitteluun voimavarojesi mukaan, mikä ylläpitää ja parantaa kuntoutumisen tuloksia sekä edistää sinun kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.
 5. Yhteenveto ja loppuanalyysi
  • Fysioterapiajakson lopussa arvioitte yhdessä fysioterapeutin kanssa, onko tavoitteeseen päästy ja jatkuuko mahdollinen fysioterapian tarve edelleen.
  • Fysioterapeutti tekee tarvittaessa lausunnon ja palautteen muille terveydenhuollon tahoille fysioterapiajaksostasi ja jatkosuosituksesta.

Ota yhteyttä, kysy tai varaa aika!

Yhteydenottolomake  *Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuoja- ja rekisteriselosteen.

  Muut vaihtoehdot

  Fysio WhatsApp

  Yrititkö tavoittaa soittamalla, mutta et saanut ketään kiinni? Laita WhatsAppia meille, vastaamme mahdollisimman pian.

  Aloita keskustelu

  Oletko jo asiakas?

  Mikäli olet jo kuntosaliasiakkaamme, mutta et muista tunnuksiasi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme tunnusten palautusta varten!

  Vastaanoton s-posti:

  Vastaanoton puhelin: 08 536 1589

  Oheisesta painikkeesta pääset
  kirjautumaan omiin tietoihisi.